Ge tillbaka med oss

Vi på Love Green Life tror på skönhet som gör gott på utsidan som på insidan. Förutom att alla våra produkter är naturliga, miljövänliga och ekologiska så vill vi också bidra med att bekämpa fattigdom. Varje gång du handlar hos oss går 5% av ditt köp till ett av våra hjärteprojekt Toutes à L’école, en organisation som förser de fattigaste och mest utsatta flickorna i Kambodja med gratis utbildning. Att satsa på flickors utbildning är avgörande för fattigdomsbekämpning och ekonomisk tillväxt, såväl som för en hållbar utveckling. Två tredjedelar av världens 774 miljoner analfabeter är kvinnor. Nu räcker det!

För att säkerställa så att allt går rätt till och att pengarna inte faller offer för korruption jobbar Toutes à l’école med 100% transparens. Organisationen, som grundade skolan Happy Chandara School i Kambodja, har tilldelats ackrediteringen ”Safe Donation” (Don en cofiance). Denna ackreditering garanterar en strikt granskning av såväl ekonomin som att noggrant kontrollera alla olika konton för att se så att de donerade medlen används på ett korrekt sätt. För total öppenhet och transparens kontrolleras alla siffror av en revisor och alla rapporter publiceras på Toutes à l’écoles hemsida.

  

Så här går det till

1.     Välj vilka varor du vill handla och lägg de i varukorgen

2.     I kassan ser du vilket belopp som kommer att skänkas till välgörenhet 

3.     Slutför köpet och ta in att du, tack vare din konsumentmakt, är med och förändrar världen till det bättre!


Varför Toutes à l’école?

Tina Kieffer, Marie Claires f.d. Editor Director, bestämde sig att lägga sin framgångsrika karriär på hyllan och göra skillnad på riktigt. Hon insåg att hon behövde börja med att förändra människors mentalitet och visste att det bästa redskapet för detta var genom utbildning. Där och då bestämde hon sig för att tillägna resten av sitt liv för kvinnors rätt till utbildning för att göra morgondagens värld till en mer rättvis och human plats.

 Toutes à l’école stödjer de lokala skolorna med allt från utbildningsmaterial, cykelhjälmar, installation av toaletter samt renovering av bibliotek. Toutes à l’école har numera även öppnat sin första skola i Kambodja, Happy Chandara School, där alla elever får bra utbildning, mat, läkarvård (vaccinationer, tandvård och ögonvård) samt ser till så att elevernas familjer också får det stöd de behöver. Happy Chandaras engagemang är avgörande för de unga flickornas framtid.
Varför Kambodja?

Genom det fruktansvärda folkmordet i Khmer Rouge förlorade 90% av Kambodjas konstnärer och intellektuella sina liv, och idag är hälften av Kambodjas befolkning under 18 år. Fattigdomen är omfattande och många föräldrar har inte råd att låta barnen gå i skolan utan behöver barnen som arbetskraft för att överleva. Dessa familjer lever under osäkra förhållanden vilket leder till näringsbrist och hygienproblem. De offentliga skolorna erbjuder endast deltidsutbildningar i överfulla klasser och de som drabbas hårdast är flickorna. Flickorna får ofta lämna skolan efter grundskolan för att hjälpa sina familjer.

Att återbygga ett land är en långsiktig process som kräver stort engagemang från alla inblandade. Därför vill vi rikta ett stort TACK till dig för att du är med och bidrar till en bättre värld! 


Klicka här för att läsa mer om Toutes á l'école.

 


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.