Bli Återförsäljare för Tek

Är du intresserad av att bli återförsäljare för Tek? Shungit World AB är Teks utvalda distributör i Norden.  Kontakta oss idag genom att mejla love@lovegreenlife.se eller ring oss på  0709296888  (telefontid vardagar kl. 10-15).


1sta i världen

Tek är ett italienskt familjeföretag som med mycket hjärta och engagemang tillverkar ekologiska borstar och kammar av naturmaterial. Kärleken till naturen och fokus på professionell hårvård är grunden i TEKs filosofi. Eller som märkets grundare Giulio Velsecchi säger; Vi säljer inte produkter, utan en filosofi. Han är en av hårbranschens stora visionärer och var den första att tänka på en borste med träpiggar. Tek lanserade den allra första träpiggborsten i världen år 1977. Kopian av den första borsten kan fortfarande ses på MoMA, Museum of Modern Art, i New York.


 Formgivning

Produkterna har Teks egen elegant italiensk design. Trämaterialet samt alla delar av Teks borstar och kammar har under årets lopp noggrant testats och modifierats för att komma fram till den ultimata designen med en perfekt teknisk funktion.

Varje produkt tillverkas fortfarande från början till slut i företagets egna lokaler just utanför Milano av en skicklig italiensk hantverkare. Den traditionell hantverkskunskapen och över 40 års erfarenhet garanterar snygg ergonomisk design, optimal teknisk funktionalitet och högkvalitativa produkter.


Ekologiskt naturmaterial

Huvudmaterialet i Teks produkter är italiensk FSC-certifierat trä (ask, avenbok,). Trä är ett ekologiskt, rent, allergineutralt och antistatiskt material som är idealiskt för både hårets och hårbottens skönhet och välmående.

I borstens botten används äkta naturgummi, ej syntetiskt framställda derivat av råolja. Varje borste och kam färdigställs och ytbehandlas som handarbete med karnaubavax och linfröolja. Färgerna som används i produkterna är giftfria växt- och matfärger. Teks hårborstar och kammar respekterar både hår och hårbotten och utöver sin tekniska funktion, har en träpiggborste också vårdande egenskaper.


Respekt för naturen

Respekt för naturen och hänsyn till miljöpåverkan, är någonting som syns i hela produktionskedjan. Borstarnas förpackningar är tillverkade av oblekt FSC-certifierad kartong. Tek använder ren RECS-certifierad energi i sin produktion och deltar i utveckling och forskning av förnyelsebara energikällor.

Tek har fått en prestigefylld "B corporation certification"; vilket betyder att Tek driver en öppen och ansvarsfull verksamhet som uppfyller strikta sociala- och miljö-standarder.


 Sortiment

Varje hårtyp behöver ett redskap som är anpassat till sitt natur. I Teks breda, över 150 artiklars sortiment finns det produkter för var och en. I webshopen har vi detaljerad till vilken typ av hår och användning varje produkt passar bäst och är utvecklat för.

Tek är ett naturligt och hälsosamt alternativ för ditt hårvård. Att välja TEKs produkter är ett verkligt tecken på kärlek till naturen och till dig själv. 


Klicka här för att se Teks produktutbudJavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.