Bli Återförsäljare för Pranarôm

Är du intresserad av att bli återförsäljare för Pranarôm? Love Green Life AB är Pranarôms utvalda distributör i Norden. Varmt välkommen att kontakta oss via chatt, e-post love@lovegreenlife.se eller via telefon under öppettiderna 08-105 393 (telefontid vardagar kl. 9-12). 

100% rena och naturliga eteriska oljor av högsta kvalitet 

Pranarôm International är ett laboratorium som specialiserat sig inom vetenskaplig och medicinsk aromaterapi. Tack vare sin noggranna och höga kvalitet är de idag ett ledande märke inom eteriska oljor, en pionjär och förebild för hela världen när det kommer till vetenskaplig och kemotypklassifierad (chemotype classified) aromaterapi. 
Pranarôms eteriska oljor är 100% rena och naturliga och innehåller ”totum” av den eteriska oljan, det vill säga, man har destillerat hela den kemiska strukturen. Detta innebär att Pranarôms eteriska oljor är av högsta kvalitet och kan med trygghet användas för terapeutiskt bruk såväl som för hemmabruk. Inget lämnas åt slumpen! Varje produktionssats av de eteriska oljorna är botaniskt och biokemiskt definierade samt vetenskapligt analyserad genom den kemiska analysmetoden gaskromatografi.

Företaget grundades -91 av Dominique Baudoux, en apotekare och aromaterapeut. Dessutom är han en internationellt uppskattad specialist, föreläsare, författare och professor inom aromaterapi. Under 25 år har Pranarôms forskare och aromaterapeuter rest jorden runt för att hitta de bästa och mest potenta eteriska oljorna. Med sin professionella och gedigna kompetens, hårt ställda krav när det kommer till kvalitén på råvarorna samt ambitionen att leverera riktigt effektiva produkter, har Pranarôm vuxit från att vara ett litet familjeföretag med tre personer i spetsen, till att bli världsledande specialister inom kemotypklassiciderade eteriska oljor. Idag exporterar de till över 30 länder i Europa, Asien och Amerika – och du hittar produkterna i över 13 000 apotek och specialiserade butiker.

Namnet Pranarôm har två meningar. Prana är sanskrit och betyder andetag/livskraft/livsenergi och ordet Arom härstammar från det latinska ordet ’aromata’ (kryddor), samt från det grekiska ordet ároma som betyder krydda/smaksättning/doft. Tillsammans bildar de namnet Pranarôm som står för livskraft och hälsa från aromatiska växter i form av eteriska oljor.

  

Vad innebär kemotypklassifiering och varför är det viktigt?

En och samma växt kan producera olika essenser beroende på var den växer. Växtens kemiska struktur påverkas bl.a. av solljus, klimat, altitud och jordtyp. Detta innebär att två olika kemotyper av samma växt kan ha en annorlunda kemisk struktur vilket i praktiken innebär att de kan ha helt olika terapeutiska egenskaper. Det är dessa kemiska variationer som lägger grunden till en så kallad kemotypklassificering (C.T.E.O = ChemoTyped Essential Oils). Denna klassificering kallas ibland för den eteriska oljans identitetskort och är viktig då den tar hänsyn till växtens kemiska, biologiska och botaniska egenskaper. Vid terapeutiskt bruk är det otroligt viktigt att känna till olika kemotypers egenskaper. Utan dessa är risken stor att du får oönskad effekt eller i värsta fall en toxisk reaktion.

 Kemotypklassifiering garanterar att den destillerade växten är botaniskt identifierad och klassicierad, att växten har en definierad kemotyp (chemo=kemisk, type=struktur) samt att den destillerade delen av växten är specificerad. Vid destilleringen har endast vatten av högsta kvalitet använts. Resultatet blir en eterisk olja som är 100% naturlig utan syntetiska ämnen, tillsatser, oljor eller lösningsmedel. Du får en 100% ren eterisk olja som inte har blandats ut med andra eteriska oljor, fettoljor eller alkohol. Pranarôms oljor är dessutom 100% ”hel” vilket innebär att oljan inte manipulerats, missfärgats eller peroxiderats. 

Sammanfattningsvis kan man säga att kemotypklassifieingen är en garanti på Pranarôms oöverträffliga kvalitet. Det är tack vare den höga kvalitén som Pranarôm även är leverantör av eteriska oljor till några av de mest prestigefyllda varumärkena i skönhetsbranschen, bl.a. Estée Lauder-gruppen samt apoteksbranschen Pfizer och Capsugel för att nämna några.

Här kan du läsa mer om kemotypklassifiering.

 

Därför ska du köpa eteriska oljor från Pranarôm

-       Pranarôm levererar 100% rena och naturliga eteriska oljor som inte har blandats ut med andra oljor, fettoljor, alkohol eller syntetiska ämnen.  

-       Pranarôm prioriterar ekologiskt odlade och certifierade råvaror. Om detta inte är möjligt använder Pranarôm sig av vilda växter som skördats på obehandlade platser.

-       Pranarôm genomför noggranna och dubbla analyser av alla satser. En i det egna laboratoriet och en analys genomförs i ett oberoende laboratorium. Dessa anayser genomförs i enlighet med den europeiska farmakopén, AFNOR-standarder samt strikta interna standarder.

-       Pranarôms garanterar 100% GMO-fria ingredienser

-       Transparens och spårbarhet. Det finns teknisk analys och prov av alla satser från Pranarôms eteriska oljor, blandning av eteriska oljor samt av varje aromaterapiprodukt.

-       Produktionen sker i enlighet med HACCP-standarder (Hazard Analysis of Critical Control Point). Dessa standarder innebär spårbarhet och självkontroll av färdiga produkter (bakteriologisk kontroll, komatografi etc).

-       Schyssta arbetsvillkor. Pranarôm följer god tillverkningspraxis (GMP) samt god laboratoriepraxis (BPL).Klicka här för att se Pranarôms produktutbudJavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.