Bli Återförsäljare för Kooshoo

Är du intresserad av att bli återförsäljare för Kooshoo? Love Green Life AB är Kooshoos utvalda distributör i Norden. Kontakta oss idag genom att mejla love@lovegreenlife.se eller ring oss på 08-105 393 (telefontid vardagar kl. 9-12).






KOOSHOO – ekologiska och plastfria hårsnoddar

KOOSHOO är den ultimata hårsnodden tillverkad av mjuk ekologisk bomull (GOTS-märkt) och naturgummi för en hållbar elasticitet. Vare sig du har tunt eller tjockt hår får du en hårsnodd som inte orsakar huvudvärk eller går sönder efter några användningar. 100% plastfri och nedbrytbar.

Material: 70% GOTS-märkt ekologisk bomull, 30% naturgummi

10 anledningar att välja ekologiska och plastfria hårsnoddar från KOOSHOO 

  • De är designade för att inte slita på håret eller glida ur
  • Skonsamma mot håret och huden (för när du vill bära hårsnodden runt handleden)
  • Tillverkade av 70% ekologisk bomull och 30% naturgummi
  • 100% plastfri
  • Hårsnoddarna är nedbrytbara
  • Fairtrade- och GOTS certifierade
  • Prisvärda kvalitetssnoddar – du får 5 individuella hårsnoddar i ett paket
  • Hårsnoddarna fraktas alltid plastfritt
  • De är rättvist producerade 

Om KOOSHOO

KOOSHOO grundades av det det gifta yogaparet Jesse och Rachel. Efter ett års backpackande i Asien, som väckte starka känslor, bestämde de sig för att skapa något som kan förbättra människors liv samtidigt och som inte kompromissar med hållbarhet eller miljön. 

KOOSHOO = Feeling good

Namnet KOOSHOO är ett begrepp som gestaltar allt det företaget handlar om. Det betyder Feeling good (att må bra) på Norfuk, ett språk som talas av invånarna på Norfolkön. Det är från denna lilla ö i södra Stilla Havet som medgrundaren Rachel kommer från. Sedan flytten till Kanada har Rachel fortsätta hylla sin bakgrund som Norfolköbo och valde därför att bygga hela verksamheten kring begreppet Kooshoo. Innan besluten tas frågar de sig ’Känns det här Kooshoo?’ (Känns det bra?) och gör det nytta i världen? Ledorden i företaget är Think good, Feel good, create good, share the goodness.

 

Ekologiskt och Miljövänligt

Kooshoo arbetar med den allra bästa GOTS-certifierade bomullen i världen. Du kan vara säker på att inga syntetiska ämnen eller tunga bekämpningsmedel, som vanligtvis används vid konventionell bomullsodling, används i produktionen av Kooshoos produkter.

Bara naturliga och ekologiska material som tar hänsyn till miljön, dig samt familjerna och lokalsamhällena som odlar grödorna används. Alla råvarorna är närproducerade i södra Indien där också produktionen sker. Vi på Love Green Life klimatkompenserar sedan transporten från Indien till Sverige.


Miljömedvetenhet genom hela kedjan

Det är viktigt för Kooshoo att alla deras leverantörer delar deras miljömedvetenhet, och de har verkligen lyckats hitta samarbetspartners som delar deras värderingar. Detta inkluderar en fabrik i Los Angeles som drivs av solenergi till GOTS-certifierade färgfabriker i Indien, GOTS-certifierade bomullsodlingar till att använda FSC- och NAPM-godkända förpackningsskrivare.


Rättvisa löner

Alla produkter designas i Kanada och tillverkas sedan i Indien. För Kooshoo är rättvisa löner ingen förmån utan en mänsklig rättighet. Därför ser de till att samarbeta med vedertagna Fair Trade-partners som kan garantera att hela leverantörskedjan får rättvist betalt för sitt arbete.

 

Etisk produktion

Kooshoo samarbetar med flera olika företag som delar deras vision om en rättvis värld. En av dessa samarbetspartners är ett socialt Fair Trade-företag (Cut & Sew) som grundades -94 av nunnor. De är pionjärer inom export av ekologisk bomull i Indien och samarbetar med några av världens mest kända ekologiska klädmärken. Företagets vinst finansierar bland annat ett behandlingscenter för cancerpatienter som vanligtvis inte har tillgång till vård, en HIV-klinik, barnhem och andra lokala välgörenhetsprogram. Förutom att det låter bra så har de även pappersarbetet som backar upp att allt stämmer och går rätt till. Med en Fairtrade-certifiering, GOTS-certifiering, ISO 9001 och FLO-certifiering kan vi vara säkra på att de blir noggrant granskade.

  

Färgat för hand

Kooshoo vill främja lokala textilhantverkare och bevara den fantastiska traditionen av att färga för hand genom bl.a. växtfärg och blocktryck. Dessa textilhantverkare bidrar till att skapa unika Kooshoo-produkter med mönster och färg.

 

Är du intresserad av att bli återförsäljare för Kooshoo?Ger tillbaka

Kooshoo donerar produkter och vinst till välgörenhet för att de tror på att ge tillbaka. Nästan dagligen skickar de ut produkter för att hjälpa välgörenhetsorganisationen att uppnå sina insamlingsmål. Genom att supporta Kooshoo bidrar du till denna positiva förändring! 



Klicka här för att se Kooshoos produktutbud



    

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.