Bli Återförsäljare för Couleur Caramel

Är du intresserad av att bli återförsäljare för Couleur Caramel? Love Green Life AB är Couleur Caramels utvalda distributör i Norden. Kontakta oss idag genom att mejla love@lovegreenlife.se eller ring oss på 08-105 393 (telefontid vardagar kl. 10-16).

Nummer ett i Frankrike

Couleur Caramel är en av pionjärerna inom ekologiskt smink. Det var det första franska ekologiska make-up-märket och är fortfarande nummer ett i Frankrike. Couleur Caramel lanserades 2003 av två innovativa killar som ville förändra traditionella sminkkretsar och bryta fördomar angående ekologiskt smink.

 

Hållbarhet i fokus – respekterar natur, människor och djur

Sedan början har hållbarhet varit grunden i all verksamhet. Couleur Caramel erbjuder ett helhetskoncept: ekologiska sminkprodukter av professionell kvalitet men som är lätta att använda och som har en ekologisk förpackning. Brundtlandrapporten gav följande definition till hållbar utveckling: "En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov".

Couleur Caramel följer denna riktlinje. Företagets värderingar är baserade på tre grundläggande principer: alla produkters hela livscykel måste respektera natur, människor och djur. Den ekologiska respekten startar redan från råvarorna. Ekologisk odling är ett bättre alternativ för ekosystemet. Den förorenar inte marken eller vattensystemet med onödiga kemikalier.

 

Inte testat på djur

Varken Couleur Caramels produkter eller ingredienser har testats på djur (säljs inte i Kina). Couleur Caramel använder mest ingredienser som man har känt till och använt i hundra eller tusentals år. När tester behövs använder Couleur Caramel frivilliga testpersoner.

 

Ekologiskt certifierad kosmetika

De flesta av produkterna är 100 % naturliga och 95 % av sortimentet har en ekocertifiering (Cosmebio BIO eller Cosmos Organic-certifiering) vilket betyder att ett ackrediterat certifieringsorgan (Ecocert, Qualite France) kontrollerar och godkänner alla råvaror, färdiga produkter, förpackningar, tillverkningslokaler och tillverkningsprocessen flera gånger varje år.

 

Couleur Caramel = Högteknologi + naturliga råvaror

Couleur Caramels innovativa produkter kombinerar högteknologi och professionell kvalitet med naturliga, vårdande råvaror på ett helt nytt och unikt sätt. Märkets eget forsknings- och utvecklingsteam utmanar sig varje dag för att hela tiden gå ännu längre och lyckas ännu bättre. Couleur Caramel lanserar regelbundet nya, tekniska innovationer. Några av de senaste innovationerna i sortimentet har en enastående konsistens för att vara naturkosmetik.

 

Mikronisering

För att få den bästa kvaliteten, använder Couleur Caramel en högteknologisk tillverkningsprocess, så kallad mikronisering i alla sina puderprodukter. Mikroniseringen sker i en cylinder under högt tryck och i hög hastighet.

Mineraler förekommer i jorden och har en välordnad inre geometrisk atomstruktur. I det normala fallet, men inte alltid, har de en så kallad kristallstruktur, dock är strukturen aldrig rund. Icke-mikroniserade mineralpuderpartiklar är ovalformade och plattare i mitten, medan mikroniserade mineralpuderpartiklar är runda och släta och därför lättare att ”rulla” över huden och jobba med.

Utöver den runda formen, ger mikronisering nio gånger finare puderpartiklar än de vanligaste tillverkningsprocesser som endast blandar samman alla ingredienser. Ett mikroniserat puder är så fint att det inte framhäver rynkor eller fina linjer och blir aldrig kakigt. Ju finare puderpartiklar, desto bättre, naturligare och långvarigare resultat. 

Couleur Caramel kombinerar det mikroniserade ultra-fina mineralpudret med rena, ekologiska vegetabiliska oljor och erbjuder dig krämiga, absolut fantastiska, sminkprodukter som är lätt att arbeta med och som håller utmärkt hela dagen.

 

Först med ekologiska förpackningar

Couleur Caramel har tagit ekologin så långt som möjligt, även i förpackningarna. Märket var det första att ersätta plastmaterial med oblekt kraftkartong. De flesta av Couleur Caramels förpackningar är dessutom helt återvinningsbara. Kraftkartongen har även gett märket sitt namn: Couleur Caramel (”karamellfärg”).  Även de yttre förpackningarna är tillverkade av FSC-certifierad kartong, som kommer från Sverige (Korsnäs).

 

Catwalk-samarbete + Flagship store

I femton år har Couleur Caramel också klivit upp på de mest eftertraktade showbusiness-scenerna. Många kändisars favoritsminkmärke har blivit en fast partner till tv-program som Let´s Dance och till kända film- och musikfestivaler som det glamourösa Festival de Cannes och Energy Music Awards. Couleur Caramel var det officiella sminkmärket i Miss France tävlingen 2018.

Couleur Caramels flagship store ligger i trendiga Marais-kvarteret i Paris.

 

Naturligt vårdande make-up

Naturliga råvaror, som är rika på aktiva partiklar, ger inte bara en naturligt vacker makeup, utan vårdar också huden effektivt. Couleur Caramel-produkterna innehåller 10 gånger mer vårdande ingredienser jämfört med motsvarande syntetiska kosmetikaprodukter. Naturligt vacker makeup för alla.   

Klicka här för att se Couleur Caramels produktutbud


    

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.