Butiken

TEK – världens första borste med träpiggar

Tek levererar den ekologiska och miljövänliga versionen av en Mason Pearson borste. 'Slow Made' utanför Milano av skickliga hantverkare som med över 40 års erfarenhet levererar en ergonomisk borste högsta kvalitet. Skillnaden? De underbara träpiggarna såklart! Perfekt för dig som vill omvandla den vanliga hårborstningen till en härlig stund av egenvård.

Klimatsmart hårborste

Alla produkter från TEK är tillverkade av Italiensk FSC-certifierat trä (ask & avenbok). Träpiggarna är fästa på en botten av naturgummi. Giulio Velsecchi, Teks grundare, är en av hårbranschens stora visionärer och var först ut att ta fram en borste med träpigga. Han lanserade världens första träpiggsborste -77. Kopian av den första borsten kan fortfarande ses på Museum of Modern Art i New York. Borsten har designats med högsta precision så att den inte bara reder ut håret utan även masserar hårbotten samt fördelar hårbottens naturliga oljor till längderna och ger håret en fin glans. Alla borstar och kammar färdigställs och ytbehandlas för hand med karnaubavax och linfröolja. Processen tar ett helt dygn när vaxet långsamt absorberas in i träet och bildar en slät och mjuk yta på piggen. Tack vare den mjuka ytan och rundade spetsar får du en borste som är mycket skonsam mot hår och hårbotten. 
Färgerna som används i de färggranna produkterna från Tek har dessutom framställts genom växtfärgning och är 100% giftfritt.

Fördelarna med en hårborste i trä är många. Förutom att minska världens plastanvändning så är det ett rent material, allergineutralt och antistatiskt vilket är idealt för både hår och hårbotten.  Även förpackningarna som borstarna kommer i är tillverkade av oblekt FSC-certifierad italiensk kartong. 


Professionella borstar

Tek blev snabbt hyllade för sina innovativa borstar och fick ta emot prestigefyllda utmärkelser som företag, bland annat ”Honor Selection of the Gran Design International Exposition” på Museum of Science and Technology i Milan. För att stärka sin position som ledande inom sitt fält tog Tek fram Tek Ceramic System. Det är den första borsten som använder flyg- och rymdteknologi så att professionella frisörer är garanterade en borste av allra högsta kvalitet. Dessa borstar tillverkas med en speciell keramisk teknologi som använder laserapplikatorer för att fästa de keramiska partiklarna på trämaterialet.


Veganska hårborstar

Teks träpiggborstar är numera helt veganska och har beviljats VEGANOK-certifiering.  VEGANOK är den första och enda standarden för etiskt producerade veganprodukter i Italien och är en certifiering som säkerställer att produkterna inte innehåller råvaror av animaliskt ursprung. 

 

Därför ska du använda en träborste från Tek

  • Masserar och förbättrar blodcirkulation i hårbotten
  • Förstärker hårrötter
  • Absorberar överskott av talg och orenheter i håret 
  • Tillverkad av italienskt FSC-certifierat trä (Ask & Avenbok) samt naturgummi
  • Inga syntetiska material används i produkterna
  • De färgade borstarna och kammarna är framtagna genom växtfärg (100% giftfritt!)
  •  Träpiggar har vårdande och masserande egenskaper
  • Alla Tek-borstar kommer i oblekt FSC-certifierad kartong
  • Tek använder ren RECS-certifierad energi i sin produktion och deltar i ett utvecklingsarbete och forskning av förnyelsebara energikällor.
  • Tek uppfyller det så kallade "B corporation certification" vilket innebär att Tek driver en öppen och ansvarsfull verksamhet som uppfyller strikta sociala- och miljöstandarder.

     

    

Är du intresserad av att bli återförsäljare för Tek? Love Green Life AB är Teks utvalda och auktoriserade distributör i Sverige. Varmt välkommen att kontakta oss på love@lovegreenlife.se eller via telefon under öppettiderna 08-105 393 (vardagar kl. 10-16).