Butiken

Couleur Caramel - Frankrikes mest sålda ekologiska smink

Couleur Caramel är en av pionjärerna inom ekologiskt smink och var det första ekologiska sminkmärket från Frankrike. Än idag är det Frankrikes mest sålda ekologiska sminkmärke. Det lanserades 2003 av två innovativa män som ville förändra sminkindustrin och bryta fördomar kring att ekologiskt smink skulle vara tråkigare, mindre pigmenterat och inte användarvänligt.

Hållbarhet genom hela livscykeln

Sedan start har hållbarhet genomsyrat hela verksamhet. Målet är att leverera ekologiska sminkprodukter av hög och professionell kvalitet. Produkterna ska vara användarvänliga och enkla att applicera och ha en miljövänlig förpackning. Alla produkters livscykel måste respektera människor, djur och natur. Den ekologiska aspekten startar redan från råvarorna och därför har de alltid främjat ekologiska odlingar för sina ingredienser.

 

Miljövänliga förpackningar

Couleur Caramel var först med att ersätta plastmaterial med oblekt kraftkartong i sina förpackningar. De flesta av varumärkets förpackningar är dessutom helt återvinningsbara. Kraftkartongen har dessutom inspirerat till namnet Couleur Caramel (”karamellfärg”). Även de yttre förpackningarna är tillverkade av FSC-certifierad kartong och kommer från Korsnäs i Sverige.

 

Ekologiskt certifierat smink

De flesta av Couleur Caramels produkter är 100 % naturliga och 95 % av sortimentet har en ekocertifiering (Cosmebio BIO eller Cosmos Organic-certifiering). Detta innebär att ett utomstående certifieringsorgan (Ecocert, Qualite France) kontrollerar och godkänner att Couleur Caramels råvaror, slutrodukter, förpackningar, tillverkningslokaler samt att tillverkningsprocessen lever upp till de ekologiska kraven – flera gånger om året. Naturliga råvaror, som är rika på aktiva partiklar, ger inte bara en naturligt vacker makeup utan vårdar också huden effektivt. Och det är med stolthet vi kan meddela att Couleur Caramels produkter innehåller 10 gånger mer vårdande ingredienser jämfört med motsvarande syntetiska kosmetikaprodukter. 

 

Inte testat på djur 

Inga av Couleur Caramels produkter eller ingredienser har testats på djur och säljs inte i Kina. Är du vegan så har Couleur Caramel flera produkter som är veganska. Släng ett extra öga på ingredienslistan för att säkerställa den produkten du önskar inte innehåller några animaliska ingredienser.

  

Professionell Kvalitet

Couleur Caramels framgång ligger i deras förmåga att leverera innovativa produkter som kombinerar naturliga och vårdande ingredienser med hög och professionell standard. En stor milstolpe var att ta fram en enastående konsistens för några av märkets senaste produkter som kunde matcha den konventionella skönhetsmarknaden. En stor seger inom det naturkosmetiska fältet! Det är tack vare Couleur Caramels egna forsknings- och utvecklingsteam, som dagligen utmanar sig för att hela tiden bli ännu bättre, som deras produkter varit så framgångsrika.

 

Catwalk-samarbete + Flagship store

Att påstå att Couleur Caramels produkter håller hög och professionell nivå är inte tomma ord. Det finns nämligen en anledning till varför varumärket de senaste femton åren har varit bland de mest eftertraktade sminkmärken inom showbusiness. De är bland annat samarbetspartners till allt från populära TV-program som Let’s Dance till den glamourösa filmfestivalen i Cannes. Couleur Caramel var dessutom det officiella sminkmärket i Miss France-tävlingen 2018. 

Är du i Paris rekommenderar vi dig att besöka Couleur Caramels fantastiska flagship store som ligger i det trendiga Marais-kvarteret. Du kommer inte att ångra dig!

 

Mikronisering = Ett puder som inte framhäver rynkor eller fina linjer

För att få den bästa kvaliteten i sina puderprodukter använder Couleur Caramel sig av en högteknologisk tillverkningsprocess, en så kallad mikronisering. Mikroniseringen sker i en cylinder under högt tryck och i hög hastighet. Mineraler förekommer i jorden och har en välordnad inre geometrisk atomstruktur. Vanligtvis, men inte alltid, har mineralerna en så kallad kristallstruktur, strukturen är dock aldrig rund. Icke-mikroniserade mineralpuderpartiklar är ovalformade och plattare i mitten medan mikroniserade mineralpuderpartiklar är runda och släta, och därför lättare att ”rulla” över huden och jobba med.

Utöver den runda formen ger mikronisering nio gånger finare puderpartiklar än de vanligaste tillverkningsprocesser som endast blandar samman alla ingredienser. Det innebär i praktiken att ett puder som är mikroniserat är så fint att det inte framhäver rynkor eller fina linjer samt blir inte kakigt. Ju finare puderpartiklar, desto bättre, naturligare och mer långvarigt resultat. Couleur Caramel kombinerar det mikroniserade ultra-fina mineralpudret med rena, vegetabiliska ekologiska oljor och erbjuder dig krämiga, absolut fantastiska, sminkprodukter som är lätt att arbeta med och som håller utmärkt hela dagen.

 

Love Green Life (Love Green Chic AB) är Couleur Caramels utvalda och auktoriserade importör samt distributör i Sverige. Är du intresserad av att bli återförsäljare för Couleur Caramel? Varmt välkommen att kontakta oss på love@lovegreenlife.se eller via telefon under öppettiderna 08-105 393 (vardagar kl. 10-16)