butik

5 frågor att reflektera över inför det nya året

Nu börjar året lida mot sitt slut och du kanske redan börjat planera inför året som kommer? Då vill vi hjälpa dig på traven med 5 frågor som hjälpt oss och som vi ständigt återvänder till när vi sammanfattar året som gått och sätter nya intentioner för det nya året.

 1. Vad var årets höjdpunkter?

  Höjdpunkter kan vara prestationer, saker du är mest stolt över eller dina favoritminnen från året som gått. Det behöver inte nödvändigtvis vara något ”stort” utan kan vara en stund av glädje som du vill komma ihåg.

 2. Vad är jag mest tacksam för från året som gått?


  Ta en kopp te och gör det här till en gó stund. Skriv ned på ett papper alla situationer, händelser och känslor från det gångna året som du är tacksam för.  Även om du drabbats av prövningar och andra utmaningar så försök att se det goda i situationen. Fanns det något gott som kom ur det? Tacksamhet har ett otroligt stort inflytande på vår lycka och hur vi känner för våra liv när vi tittar i backspegeln. Så se till att blicka tillbaka på ditt år med kärlek och positivitet istället för att fastna i negativa tankar.

 3. Vad är ditt ledord för det nya året?


  Ett ledord kan vara ett ord eller en fras som ska agera som en kompass och guida dig genom det nya året. När du väljer ett ledord ska du försöka reflektera över vad det är som du behöver i ditt liv. Ställ frågor som; Vad behöver jag? Vad vill jag bjuda in till? Och våga vara ärlig mot dig själv! 4. Hur vill jag utvecklas under året?


  Under denna fråga får du ta på dig drömhatten och fantisera över hur du vill växa och utvecklas under året som kommer. Vilka förändringar vill du göra i ditt liv? Hur visualiserar du dig själv i december om exakt ett år? Var befinner du dig?

 5. Vilka fokusområden ska du fokusera på under året som kommer och vilka mål har du i respektive område?

   
  Många av oss har en övertro på oss själva och vi tror oftast att vi kan klara av att utvecklas i alla områden samtidigt. Tyvärr är livet mer som en dragkamp där du ibland måste kompromissa mellan olika områden för att kunna ”vinna” eller växa på ett annat. Vi är inte alltid lika duktiga på att multitaska som vi tror utan vi måste ibland göra saker var för sig. Därför är det viktigt att prioritera! Börja tänka på vilket område du vill börja fokusera på och fokusera på det i 1, 2 eller 3 månader i taget innan du växlar till nästa fokusområde. Exempel på vanliga fokusområden kan vara; hälsa, karriär, relationer, pengar, mindfulness, kreativitet etc. Tänk på det som; vilken blomma i trädgården vill du vattna först. När du väl bestämt dig för vilka områden du vill fokusera på är det dags att formulera vilka mål du har i respektive område. När du formulerar mål så är det viktigt att vara så specifik som möjligt. Tänk SMARTA mål. Ju tydligare mål desto bättre! När målen är satta så kan du börja bryta ned målen i handlingar och ta det därifrån. Det finns egentligen inga genvägar till att nå sina mål utan det är hårt och konsekvent arbete som gäller